Getty Images
Zonder spijt genieten, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram bosvruchten (diepvries) of aardbeien, bessen, frambozen
- 1 dl sinaasappelsap
- Citroensap
- 2 theelepels vanillesuiker
- 2 eetlepels magere (bulgaarse, griekse of gewone) yoghurt
Bereiding
- Laat het fruit ontdooien. Houd wat mooi fruit achter voor garnering. Pureer de rest van het fruit met het sinaasappelsap en een paar druppels citroensap.
- Verdeel dit over 2 diepe borden.
- Roer de vanillesuiker door de yoghurt en schep in ieder bord een lepel yoghurt.
- Garneer met het achtergehouden fruit.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht couscous met shoarma en roerbakgroente.
Ingrediënten over?
Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.
Voedingswaarden
Energie
60kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
1 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum