Funghi trifolati

Getty Images

Funghi trifolati, een gerecht met champignons en knoflook. Ook lekker met tortellini met artisjokken, pijnboompitten en gorgonzolasaus en komkommer-paprikasalade. Buon appetito!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram oesterzwammen of champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Maak de paddestoelen schoon.
  • Snijd de oesterzwammen in repen of de champignons in vieren.
  • Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes.
  • Was de peterselie en knip het klein.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel.
  • Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur gaar.
  • Neem de pan van het vuur en meng er de peterselie, peper en weinig zout door.
  • Geef de paddestoelen op kamertemperatuur.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tortellini met artisjokken, pijnboompitten en gorgonzolasaus en komkommer-paprikasalade.

 

Voedingswaarden

Energie 
70kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum