Getty Images
Funghi trifolati, een gerecht met champignons en knoflook. Ook lekker met tortellini met artisjokken, pijnboompitten en gorgonzolasaus en komkommer-paprikasalade. Buon appetito!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram oesterzwammen of champignons
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Maak de paddestoelen schoon.
- Snijd de oesterzwammen in repen of de champignons in vieren.
- Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel.
- Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur gaar.
- Neem de pan van het vuur en meng er de peterselie, peper en weinig zout door.
- Geef de paddestoelen op kamertemperatuur.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht tortellini met artisjokken, pijnboompitten en gorgonzolasaus en komkommer-paprikasalade.
Voedingswaarden
Energie
70kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum