Getty Images
De tahin (pasta gemaakt van sesamzaad) en de kruiden geven dit gerecht een oosters tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ flespompoen
- ½ gedroogd chilipepertje
- 1 eetlepel olie
- 200 gram linzen
- 1 ui
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels tahin (sesampasta, pot) zonder zout
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Was de halve pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaden. Verkruimel het gedroogde pepertje boven de olie.
- Wrijf de parten pompoen hiermee in. Leg de parten naast elkaar op een bakplaat en laat ze in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
- Was de linzen. Maak de ui schoon en snijd hem in 4 parten.
- Kook de linzen in water met de parten ui en het laurierblad in ca. 30 minuten gaar.
- Maak de tahinsaus door de tahin te mengen met de uitgeperste knoflook, het citroensap en ca. 3 eetlepels water.
- Neem de parten ui uit de linzen.
- Snijd de paprika’s in repen en meng ze met de parten ui.
- Giet de linzen af en verwijder het laurierblad.
- Leg de parten pompoen er op en geef de tahinsaus en de paprika met ui er bij.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika: bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum