Getty Images
Heerlijk nagerecht, met kruidnagel en kaneel. Een bolletje ijs maakt het af!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 4 schijven ananas (vers of uit blik)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Mespunt gemalen kruidnagel
- Mespunt kaneel
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Leg de schijven ananas naast elkaar op een platte ovenvaste schaal.
- Vermeng de basterdsuiker met de kruidnagel en de kaneel. Verdeel dit over de ananas.
- Plaats de ananas onder de grill tot de suiker gaat bubbelen.
- Serveer de ananas heet.
- Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in yoghurtmarinade, geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst met mangochutney.
Ingrediënten over?
Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een smoothie, fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Voedingswaarden
Energie
140kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum