Getty Images
Onze favoriete smaken in een gerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ limoen
- 1 dl volle yoghurt
- 2 kleine bananen
- ½ eetlepel bruine basterdsuiker
Bereiding
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
- Roer wat geraspte limoenschil en een kneepje limoensap door de yoghurt.
- Warm de grill voor.
- Snijd de bananen met de schil in de lengte in tweeën.
- Strooi over de snijvlakken een beetje bruine basterdsuiker.
- Laat de suiker onder de hete grill smelten en bubbelen. Pas op met verbranden.
- Verdeel de helften over 2 borden met een schepje limoenyoghurt er bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht bami goreng en komkommersalade.
Ingrediënten over?
Halve limoen:
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
135kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum