Gegrilde banaan met limoen

Getty Images

Onze favoriete smaken in een gerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 1 dl volle yoghurt
  • 2 kleine bananen
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
  2. Roer wat geraspte limoenschil en een kneepje limoensap door de yoghurt.
  3. Warm de grill voor.
  4. Snijd de bananen met de schil in de lengte in tweeën.
  5. Strooi over de snijvlakken een beetje bruine basterdsuiker.
  6. Laat de suiker onder de hete grill smelten en bubbelen. Pas op met verbranden.
  7. Verdeel de helften over 2 borden met een schepje limoenyoghurt er bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht bami goreng en komkommersalade.

Ingrediënten over?

Halve limoen:
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
 

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum