Getty Images
De gegrilde groente geef je extra smaak door de avocadodressing met sinaasappelsap.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stuk pompoen
- 1 rode ui
- 1 kleine winterwortel
- Stuk knolselderij
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sinaasappel
- ½ avocado
- 1 eetlepel hazelnoten
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
- Maak de groente schoon.
- Snijd het stuk pompoen in stukken, de ui in partjes, de wortel in plakken en de knolselderij in blokjes.
- Klop wat peper door de olie en meng dit door de groente. Schep de groente op de bakplaat.
- Grill de groente in de hete oven in 25- 30 minuten gaar. Schep de groente halverwege een keer om.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en pureer het met het sinaasappelsap en wat sinaasappelschil tot een dressing.
- Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Verdeel de groente over 2 borden, schep de dressing er op en strooi de hazelnoten er over.
Menusuggestie
Lekker met reepjes tofu en volkorenpasta.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram volkoren spaghetti
Ingrediënten over?
Avocado: bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.
Voedingswaarden
Energie
285kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum