Getty Images
Heerlijk dessert met sinaasappel, cornflakes en hazelnoten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 grote sinaasappel
- 10 hazelnoten
- 2 eetlepels cornflakes
- ½ eetlepel suiker
Bereiding
- Warm de ovengrill voor.
- Halveer de sinaasappel en snijd met een scherp (grapefruit)mesje het vruchtvlees los van de schil. Snijd de partjes ook los van de vliesjes, maar laat ze wel op hun plaats zitten.
- Zet de sinaasappels naast elkaar in een laag ovenschaaltje.
- Hak de hazelnoten grof.
- Meng in een kom de cornflakes met de gehakte hazelnoten en de suiker en strooi dit mengsel over de sinaasappels.
- Schuif het schaaltje 10 cm onder het hete grillelement en laat de sinaasappels in 3-5 minuten goudbruin en knapperig worden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakt varkensvlees met bosui en kerrie, sperzieboontjes en aardappelen.
Ingrediënten over?
Hazelnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum