Getty Images
Tarwe kun je net als rijst verwerken in warme, koude, zoete en hartige gerechten. Heerlijk dus bij de gegrilde tofu en groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 winterwortel
- 1 paprika
- 200 gram tofureepjes
- 1 theelepel (balsamico)azijn
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel tijm
- 150-200 gram voorgekookte tarwe (tarly of ebly)
- 4 takjes selderij
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in parten, de knoflook in stukjes, de prei in brede ringen, de wortel en de paprika in reepjes.
- Doe de groente en de tofureepjes in een lage ovenvaste schaal en meng er de azijn, de olie, peper en de tijm door.
- Laat de groente ca. 15 cm onder de hete grill in 15 minuten gaar worden. Schep het mengsel af en toe om.
- Kook de tarwe gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de selderij door de gare tarwe en geef de geroosterde groente met de tofu er bij.
Ingrediënten over?
Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum