Gegrilde vis

Getty Images

Een simpel te maken visgerecht met koolvis. Lekker met gestoofde worteltjes, doperwten en aardappelpuree.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stukken of moten koolvis

Bereiding

  1. Maak een mengsel van de olie, de Provençaalse kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper.
  2. Bestrijk hiermee de vis en laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
  3. Warm de grill of barbecue voor en gril de vis aan beide zijden in ± 12 minuten gaar en bruin.


Menusuggestie

Lekker met gestoofde wortel met doperwtjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 250 gram wortelen
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken
 

Voedingswaarden

Energie 
185kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum