Getty Images
Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade van verse kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes koriander
- 4 takjes platte peterselie
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
Bereiding
- Verwijder van het stuk peper de zaadjes.
- Maak de knoflook schoon.
- Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Bestrijk de stukken vis hiermee. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
- Verwarm de grill.
- Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal.
- Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade en couscous.
Hiervoor heb je nodig...
- 1/2 teentje knoflook
- 150 g volkoren couscous
- 5 takjes koriander
- 5 takjes peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- Wortelsalade
Ingrediënten over?
Verse kruiden: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
205kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
0 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum