Gegrilde vis met chermoula

Getty Images

Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade van verse kruiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet

Bereiding

  1. Verwijder van het stuk peper de zaadjes.
  2. Maak de knoflook schoon.
  3. Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  4. Bestrijk de stukken vis hiermee. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
  5. Verwarm de grill.
  6. Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal.
  7. Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade en couscous.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1/2 teentje knoflook
  • 150 g volkoren couscous
  • 5 takjes koriander
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Wortelsalade

Ingrediënten over?

Verse kruiden: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum