Getty Images
Gehaktballetjes met olijven en gestoofden groente. Lekker met zilvervliesrijst!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 8 groene olijven zonder pit
- 1 kleine ui
- 150 gram mager rundergehakt
- ½ struik bleekselderij
- 200 gram sperziebonen
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Snijd de olijven klein.
- Maak de ui schoon en rasp hem grof.
- Maak het gehakt aan met de olijven, de geraspte ui en wat peper.
- Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij in boogjes, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de paprika in reepjes.
- Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de groente toe met 2 dl water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
340kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum