Gehaktballetjes in mosterdsaus

gehaktballetjes
Getty Images

Maak uw eigen gehaktballetjes van tartaar. Ook lekker met groene kool en rijst. Dit recept is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot of stukje ui
  • 200 gram rundertartaar
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1½ dl bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 dl kookroom light
  • 1 bosuitje

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de tartaar aan met wat sjalot, peper en 1-2 theelepels mosterd.
  3. Vorm er kleine balletjes van.
  4. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  5. Fruit de rest van de sjalot kort mee.
  6. Voeg de rest van de mosterd toe met de bouillon.
  7. Laat de gehaktballetjes 10 minuten sudderen.
  8. Roer de maïzena glad met de kookroom en roer dit door de bouillon.
  9. Laat de saus binden.
  10. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  11. Roer het bosuitje door de saus.


Menusuggestie

Lekker met groene kool en zilvervliesrijst.


Hiervoor heb je nodig...

  • 350 gram groene kool
  • 150 gram zilvervliesrijst


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum