Getty Images
Maak uw eigen gehaktballetjes van tartaar. Ook lekker met groene kool en rijst. Dit recept is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of stukje ui
- 200 gram rundertartaar
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1½ dl bouillon
- 1 eetlepel maïzena
- 1 dl kookroom light
- 1 bosuitje
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Maak de tartaar aan met wat sjalot, peper en 1-2 theelepels mosterd.
- Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Fruit de rest van de sjalot kort mee.
- Voeg de rest van de mosterd toe met de bouillon.
- Laat de gehaktballetjes 10 minuten sudderen.
- Roer de maïzena glad met de kookroom en roer dit door de bouillon.
- Laat de saus binden.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Roer het bosuitje door de saus.
Menusuggestie
Lekker met groene kool en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 350 gram groene kool
- 150 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum