Getty Images
Een heerlijk nagerecht met verse ananas. Oftewel, fruitige zoetigheid!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 2 schijven verse ananas
- ½ vanillestokje
- 1 dl appelsap
- 1 eetlepel geraspte kokos
Bereiding
- Snijd de schijven in blokjes.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal er met een scherp mesje het merg er uit.
- Breng het appelsap met het vanillestokje en het merg aan de kook. Meng de blokjes ananas er door en warm dit kort mee.
- Laat de ananas in het vocht afkoelen.
- Verdeel de ananas over 2 schaaltjes en strooi de kokos er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht reepjes kalkoenfilet, broccoli en aardappelcurry.
Ingrediënten over?
Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen. Gebruik een stuk verse ananas in een smoothie, fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
2 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum