Van de ananas en de overgebleven marinade maak je een heerlijk sausje.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- citroensap
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 200 gram kipfilet
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram Chinese kool
- 150 gram verse ananas
- 2 eetlepels olie
- 4 bosuitjes
Bereiding
Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er 1 theelepel citroensap, de sojasaus, de tomatenpuree en wat peper door. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de Chinese kool schoon en snijd het in repen. Roerbak de Chinese kool in 1 eetlepel olie in 8 minuten gaar. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren. Verhit de rest van de olie en bak hierin de uitgelekt blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de bosuitjes mee. Snijd de ananas klein. Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng dit aan de kook. Geef de ananas, de kool en de rijst bij de kip.
Extra informatie
Allergie info: Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus.
Ingrediënten over?
Ananas: Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen. Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.