Getty Images
Indonesische geuren in uw keuken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
Bereiding
- Maal of wrijf de serehstengels fijn.
- Maak een marinade van de sereh, de koriander, de komijn, de uitgeperste knoflook, het citroensap en de olie.
- Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
- Bestrijk de stukken kip met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte spitskool en mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine spitskool
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels mie
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
255kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
0 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
140 milligram