Getty Images
Vandaag staat op het menu: gemarineerde vis. Ook lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas. Thuis in west, smaakt oosters best!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 gedroogd chilipepertje
- Stukje gemberwortel van 2 cm
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijnzaad (djinten)
- Mespunt geelwortel (kurkuma)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 stukjes koolvisfilet of andere visfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Verkruimel het pepertje.
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Meng dit door de fijngemaakte peper.
- Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel en het citroensap door.
- Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
- Warm de grill voor.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel de margarine er over.
- Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- Gebakken rijst met ananas
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Voedingswaarden
Energie
185kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
1 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
470 milligram
Bron
- Voedingscentrum