Getty Images
Een zalig nagerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 grote perziken
- ½ vanillestokje
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels suiker
Bereiding
- Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en 1 dl water aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht worden.
- Neem de perziken uit het vocht.
- Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
- Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
- Schenk het over de perzikhelften.
- Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Sloppy Joes en broccoli.
Ingrediënten over?
Vanillestokje:
Maak je eigen vanillesuiker door de rest van het vanillestokje in een goed afsluitbaar potje met fijne tafelsuiker te bewaren. Na een week heeft de suiker de fijne vanillesmaak en -geur al opgenomen.
Voedingswaarden
Energie
140kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum