Geroerbakte broccoli met oesterzwammen

Getty Images

Groente in de hoofdrol. Lekker met hamlapjes en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
  2. Snijd de oesterzwammen in repen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Verwarm de olie en roerbak hierin de broccoli, de oesterzwammen en de ringetjes ui enkele minuten.
  5. Voeg de ketjap en wat water toe en smoor de groente in ca. 4 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
2 hamlapjes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen: Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
460 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum