Getty Images
Groente in de hoofdrol. Lekker met hamlapjes en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 400 gram broccoli
- 100 gram oesterzwammen
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
- Snijd de oesterzwammen in repen.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de broccoli, de oesterzwammen en de ringetjes ui enkele minuten.
- Voeg de ketjap en wat water toe en smoor de groente in ca. 4 minuten verder gaar.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 hamlapjes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Oesterzwammen: Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
460 milligram
Bron
- Voedingscentrum