Getty Images
Lekker genieten van een stukje kip met groente! Even roerbakken en klaar. Eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 200 gram peultjes
- ½ sinaasappel
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 dl bouillon
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was de peultjes en snijd er een puntje af.
- Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
- Pers de halve sinaasappel uit.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en het gemberpoeder mee.
- Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en de bouillon toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
- Was de taugé en warm dit kort mee.
- Maak eventueel op smaak met een beetje sambal en ketjap.
Menusuggestie
Lekker met mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
370kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum