Geroerbakte kip met gember

Getty Images

Eenvoudig op smaak

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim )
  • ½ spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle reepjes.
  2. Snijd de peper in reepjes.
  3. Snijd de knoflook in plakjes.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  5. Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
  7. Voeg de reepjes peper, de bosuitjes, 100 ml water en de ketjap toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade en zilvervliesrijst.
 

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur