Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Getty Images

Een heerlijke combinatie van groenten, lekker met gehaktballetjes en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 250 gram postelein
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.
  5. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  6. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  •     150 gram mager rundergehakt
  •     2 eetlepels paneermeel
  •     stukje ui
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum