Getty Images
Lekker snel stoofpotje met komijn als smaakmaker!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 aubergines
- 2 tomaten
- 2 eetlepels olie
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 theelepel gemalen komijn
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de aubergines en tomaten in blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de blokjes aubergine zacht.
- Verwarm de rest van de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes bruin.
- Bak de ui en de knoflook kort mee. Voeg de aubergines, de blokjes tomaat, de gemalen komijn en peper toe. Stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Geef de rijst er bij.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
160 milligram
Bron
- Voedingscentrum