Geroerbakte reepjes varkensvlees met aubergine en tomaat en zilvervliesrijst

Getty Images

Lekker snel stoofpotje met komijn als smaakmaker!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 theelepel gemalen komijn

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de aubergines en tomaten in blokjes.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de blokjes aubergine zacht.
  4. Verwarm de rest van de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes bruin.
  5. Bak de ui en de knoflook kort mee. Voeg de aubergines, de blokjes tomaat, de gemalen komijn en peper toe. Stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  6. Geef de rijst er bij.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
160 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum