Getty Images
De yoghurt maakt het romig!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Mespunt gemalen koriander
- Mespunt gemalen komijn
- Mespunt chilivlokken
- ¼ theelepel gemberpoeder
- Mespunt paprikapoeder
- Mespunt gemalen kruidnagel
- 1 mespunt kaneel
- 2 eetlepels olie
- 200 gram tofu
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 paprika
- 100 gram taugé
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Meng de specerijen met 1 eetlepel olie.
- Dep de tofu goed droog en snijd het in blokjes. Schep het mengsel er door en laat dit in de koelkast 1 uur afgedekt marineren.
- Maak de ui, de courgette en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de courgette en de paprika in blokjes.
- Was de taugé.
- Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de blokjes tofu.
- Voeg de ui, de courgette en de paprika toe en roerbak het geheel in enkele minuten gaar.
- Voeg de laatste minuut de taugé toe.
- Maak het gerecht op smaak met de yoghurt en peper en de kleingesneden koriander.
Menusuggestie
Lekker met volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram volkoren macaroni
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram