Getty Images
De groente blijven heerlijk knapperig omdat je ze kort roerbakt. Zo behoud je de smaak en vitamines beter.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ Spaanse peper
- 1 rode paprika
- 1 struik paksoi
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes en schep er de ketjap door.
- Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
- Voeg de tofublokjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
- Schep de paksoi erdoor met wat ketjap en smoor alles in enkele minuten gaar.
- Strooi de ringetjes bosui er over.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum