Getty Images
Met zilvervliesrijst voor extra vezels.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ spaanse peper
- 1 rode paprika
- 1 struik paksoi
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 2 eetlepels olie
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes of -stukjes
- ± 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding
- Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
- Voeg de roerbakreepjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
- Schep de paksoi erdoor met wat ketjap en smoor alles in enkele minuten gaar.
- Strooi de ringetjes bosui er over.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepel zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Vegetarische roerbakstukjes of reepjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
300kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1960 milligram
Bron
- Voedingscentrum