Geroerbakte vegetarische reepjes met paksoi

Getty Images

Met zilvervliesrijst voor extra vezels.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of -stukjes
  • ± 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
  2. Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
  3. Snijd de bosui in smalle ringen.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
  5. Voeg de roerbakreepjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
  6. Schep de paksoi erdoor met wat ketjap en smoor alles in enkele minuten gaar.
  7. Strooi de ringetjes bosui er over.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepel zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes of reepjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
300kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1960 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum