Getty Images
Een heerlijk zomers gerecht voor op de grill!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 8 takjes koriander
- 150 gram mager rundergehakt
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen piment
- 2 theelepels gemalen cayennepeper
- 1/3 komkommer
- 2 dl (turkse) yoghurt
Bereiding
- Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak het gehakt aan met de sjalot, de helft van de koriander en de specerijen.
- Vorm er rolletjes van.
- Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue, in een hete grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Schil het stuk komkommer en rasp het grof boven een kom.
- Klop er de yoghurt en de rest van de koriander door.
- Geef de saus en (pita)broodjes bij het vlees.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade, bijvoorbeeld Rucola-tomatensalade en 4 pitabroodjes
Voedingswaarden
Energie
320kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
1 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Bron
- Voedingscentrum