Getty Images
Lekker met karbonade en aardappel. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1½ kg tuinbonen
- 1 sjalot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 1 plakje ham
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Dop de tuinbonen.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Voeg de tuinbonen en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de tuinbonen in ca. 10-12 minuten gaar.
- Snijd de ham in stukjes en roer ze er door.
- Roer de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het vocht. Maak de groente op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 karbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
10 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1390 milligram
Bron
- Voedingscentrum