Gesmoorde venkel

Getty Images

Een verrassend fris groentegerecht binnen 15 minuten klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepel parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Maak de venkelknollen en de ui schoon.
  2. Snijd de venkel in de lengte in plakken en de ui in halve ringen.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Voeg de venkel toe met wat peper en water.
  5. Stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  6. Strooi er de Parmezaanse kaas over.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
560 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum