Gestoofde pangasius met erwtjes

Getty Images

Voor de visliefhebber!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1.     Maak de bosuitjes en de knoflook schoon.
  2.     Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
  3.     Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met wat peper.
  4.     Bak de vis, de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete olie.
  5.     Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, een scheutje water, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...
    1 komkommer
    1 bosuitje
    3 takjes peterselie
    2 eetlepels sladressing
    6 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
 

Voedingswaarden

Energie 
290kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
3110 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum