Getty Images
Met rundersaucijsjes, gezeefde tomaten en peterselie. Smullen maar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 4 takjes peterselie
- 1 kleine ui
- 150 gram rundersaucijsjes
- 1½ dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 eetlepel paneermeel
Bereiding
- Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
- Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
- Verwijder het vel van de saucijsjes en doe het vlees in een kom.
- Meng de peterselie, de ui, 1-2 eetlepels gezeefde tomaten en het paneermeel door het vleesmengsel.
- Schenk de rest van de gezeefde tomaten in een pan.
- Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel.
- Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met andijviesalade met pestodressing.
Ingrediënten over?
Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1850 milligram
Bron
- Voedingscentrum