Getty Images
Een heerlijk gevuld soepje voor twee personen. Staat binnen een half uur op tafel. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ struik bleekselderij
- 200 gram aardappelen
- 100 gram prei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel kerrie
- 7 dl bouillon
- 1 rode paprika
- 75 gram achterham
- 1 mespunt tijm
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Fruit de prei in de margarine en voeg de kerrie en wat peper toe.
- Doe de bleekselderij en de aardappelblokjes bij de prei en voeg de bouillon toe. Kook dit in 10 minuten gaar.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Roer krachtig met een houten lepel de stukjes aardappel kapot.
- Voeg de paprika toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
- Maak de soep op smaak met wat tijm.
Menusuggestie: Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneden volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
5 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum