Getty Images
Vandaag als dessert: gevulde appel met toffeesaus. Een dessert voor de fruitige zoetekauw. Lekker met als hoofdgerecht oriëntaalse hachee, sperzieboontjes en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- Handje rozijnen
- 2 appels
- Kaneel
- 1 dl sinaasappelsap
- 20 gram boter of margarine
- 4 eetlepel melk
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze kort in heet water wellen.
- Was de appels en boor de klokhuizen er uit.
- Laat de rozijnen uitlekken en vermeng ze met wat kaneel.
- Plaats de appels in een kleine steelpan en vul de holtes met de rozijnen.
- Schenk er het sinaasappelsap bij en laat de appels in 20 minuten gaar worden.
- Smelt de boter of margarine met de melk en los hierin de basterdsuiker op. Klop dit met een kleine garde tot het wat dik begint te worden.
- Plaats de appels in schaaltjes en verdeel de toffeesaus er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht oriëntaalse hachee, sperzieboontjes en aardappelen.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
245kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
3 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum