Gevulde courgette

courgette
Getty Images

Geniet van dit smakelijke vegetarisch gerecht. Geschikt voor twee personen en staat binnen een half uurtje op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 150 gram vegetarisch rul gehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Bereiding

  1. Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Was de tomaat en snijd hem klein.
  4. Hak de tofu heel klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  6. Bak de pijnboompitten mee bruin.
  7. Voeg de stukjes tomaat, het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en de tofu toe en bak dit even mee.
  8. Maak op smaak met een beetje van de tomatenpuree.
  9. Vul de courgettes met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan.
  10. Meng de rest van de tomatenpuree met 200 ml water en schenk dit bij de courgette in de pan.
  11. Laat de courgette in 15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni met gebakken champignons.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • ½ teentje knoflook

Ingrediënten over?

Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum