Getty Images
Geniet van dit smakelijke vegetarisch gerecht. Geschikt voor twee personen en staat binnen een half uurtje op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 kleine ui
- ½ teentje knoflook
- 1 tomaat
- 150 gram vegetarisch rul gehakt
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels tomatenpuree
Bereiding
- Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de tomaat en snijd hem klein.
- Hak de tofu heel klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Bak de pijnboompitten mee bruin.
- Voeg de stukjes tomaat, het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en de tofu toe en bak dit even mee.
- Maak op smaak met een beetje van de tomatenpuree.
- Vul de courgettes met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan.
- Meng de rest van de tomatenpuree met 200 ml water en schenk dit bij de courgette in de pan.
- Laat de courgette in 15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met volkorenmacaroni met gebakken champignons.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram volkoren macaroni
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- ½ teentje knoflook
Ingrediënten over?
Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
245kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum