Getty Images
Deze week als dessert: gevulde peer met honing. Lekker met als hoofdgerecht pasta met Italiaanse balletjes en bleekselderij. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 peer
- Citroensap
- 1 handje gepelde pistachenootjes
- 2 eetlepels roomkaas light, 8%vet
- 1 eetlepel honing
Bereiding
- Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
- Druppel wat citroensap over de peer.
- Hak de pistachenootjes grof.
- Meng de pistachenootjes door de roomkaas en en vul hiermee de holtes van de peer.
- Leg de halve peren op bordjes en druppel de honing er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pasta met Italiaanse balletjes en bleekselderij.
Ingrediënten over?
Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich, plakjes augurk of verse kruiden.
Voedingswaarden
Energie
145kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum