Gevulde portabello

Getty Images

Een fijne pasen met dit gezonde én simpele gerecht. Eet smakelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ± 75 gram diepvries spinazie (deelblokjes)
  • 2 portabello's
  • Stukje ui
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Maak de portabello’s schoon, breek de steel eruit en hol de paddenstoelen eventueel nog wat uit.
  • Snijd de stelen klein en snijd het stukje ui klein.
  • Meng dit door de spinazie en maak het op smaak met wat peper.
  • Vul hiermee de portabello’s en zet ze met een laagje water in een kleine pan.
  • Verdeel de geitenkaas over de paddenstoelen.
  • Laat de portabello’s in ca. 10 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht maïs-eierkoek met volkorenbrood.

Voedingswaarden

Energie 
75kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum