Gevulde spinazieomelet

spinazie omelet
Getty Images

Lekker variëren zonder vlees. Geniet van een omelet met spinazie. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram diepvries spinazie in deelblokjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1 dunne prei
  • 50 gram taugé
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap

Bereiding

  1. Laat de spinazie in een vergiet ontdooien. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Klop de eieren met de melk en wat peper los en meng er de spinazie door.
  3. Maak de prei en de taugé schoon.
  4. Snijd de prei in smalle ringen.
  5. Bak in een deel van de margarine 2 omeletten van het eimengsel.
  6. Bak in de rest van de hete margarine de prei in een paar minuten gaar.
  7. Bak de taugé kort mee.
  8. Maak de groente pittig met de sambal en een beetje ketjap.
  9. Verdeel de groente over de omeletten en vouw ze dubbel.


Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

  • 6 snee volkorenbrood


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum