Getty Images
Lekker variëren zonder vlees. Geniet van een omelet met spinazie. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram diepvries spinazie in deelblokjes
- 4 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 dunne prei
- 50 gram taugé
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding
- Laat de spinazie in een vergiet ontdooien. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Klop de eieren met de melk en wat peper los en meng er de spinazie door.
- Maak de prei en de taugé schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen.
- Bak in een deel van de margarine 2 omeletten van het eimengsel.
- Bak in de rest van de hete margarine de prei in een paar minuten gaar.
- Bak de taugé kort mee.
- Maak de groente pittig met de sambal en een beetje ketjap.
- Verdeel de groente over de omeletten en vouw ze dubbel.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 snee volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum