Getty Images
Grieks koken leert u zo!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 75 gram rauwe ham
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- Ca. 4 dl bouillon
- 10 zwarte olijven zonder pit
Bereiding
- Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de ham in stukjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Bak de rauwe ham kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort mee smoren.
- Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst in 20 minuten gaar.
- Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.
Menusuggestie
Lekker met venkel.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 flinke venkel
Allergie info
Voor het gebruik van rauwe ham en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum