Griekse rijst

Getty Images

Grieks koken leert u zo!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 75 gram rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Ca. 4 dl bouillon
  • 10 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  • Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de ham in stukjes.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  • Bak de rauwe ham kort mee.
  • Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort mee smoren.
  • Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
  • Kook de rijst in 20 minuten gaar.
  • Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.

Menusuggestie

Lekker met venkel.
Hiervoor heb je nodig...

  • 1 flinke venkel

Allergie info

Voor het gebruik van rauwe ham en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum