Groene salade met kruiden

Getty Images

Simpel en snel, heerlijk met pasta!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram snijbonen
  • 100 gram peultjes
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucolasla
  • 1 eetlepel olie
  • 1-1½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Mespunt suiker
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant)
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Maak de broccoli en de peultjes schoon.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Halveer de peultjes.
  4. Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
  5. Maak de paprika en de bosuitjes schoon.
  6. Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
  7. Was de rucola.
  8. Klop een dressing van de olie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd, wat suiker en peper.
  9. Was de kruiden en knip ze klein.
  10. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met een schnitzel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  •     2 ongepaneerde varkensschnitzels
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
 

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
140 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum