Getty Images
Een makkelijk, vegetarisch wokgerecht dat in 15 minuten op tafel staat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 blikje maïskolfjes
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 ui
- 1 venkel
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 150-175 gram vegetarische roerbakreepjes
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
- Laat de maïskolfjes en de bamboescheuten uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in halve ringen, de venkel in dunne plakken en de champignons in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Roerbak de venkel enkele minuten mee.
- Voeg dan de roerbakreepjes, de maïskolfjes, de bamboescheuten en de champignons toe en roerbak de groente nog enkele minuten.
- Voeg peper, de sherry en de groentebouillon toe en smoor de groente verder gaar.
Menusuggestie
Lekker met mie.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels mie
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
385kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2290 milligram
Bron
- Voedingscentrum