Getty Images
Rijst met groente, ham én fruit. Na een half uurtje roerbakken staat dit gerecht op tafel. Geniet ervan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels olie
- 150-200 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
- 5 dl bouillon
- 400 gram roerbakmix
- 150 gram ham in dikke plakken
- 8 gedroogde abrikozen
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie en het gemberpoeder in de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst 10 minuten.
- Schep er voorzichtig de roerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
- Snijd de ham in blokjes.
- Knip of snijd de abrikozen in stukjes.
- Meng de ham en de abrikozen door de rijst.
- Warm dit goed door.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
5000 milligram
Bron
- Voedingscentrum