Getty Images
Een heerlijk stoofschotelrecept waar je helemaal van opkikkert.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 1 dunne wortel
- ½ rode peper
- 100 gram champignons
- 1 stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 125 gram)
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ blikje tomatenblokjes zonder zout
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken.
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
- Fruit de ui in de olie glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.
- Voeg de groente, de kikkererwten, de tomatenblokjes en de bouillon toe. Stoof het gerecht 15 minuten.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 120 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: dDoe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
230kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum