Getty Images
Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 100 gram wortel
- ½ rode peper
- 100 gram champignons
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 125 gram)
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel koriander (ketoembar)
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken.
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.
- Voeg de groente, de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de bouillon toe. Stoof het gerecht 15 minuten.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gezeefde tomaten: bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 215 kcal | 450 kcal |
Eiwit | 10 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 70 gram |
Vet | 8 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 9 gram | 15 gram |
Zout | 0,95 gram | 0,97 gram |
Bron
- Voedingscentrum