Getty Images
De yoghurtdip met komkommer maakt je broodje helemaal af!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosuitje
- 75 milliliter halfvolle yoghurt
- 50 gram (veld)sla
- 1 winterwortel
- 1 paprika
- 1 (oude) bruine of volkoren boterham
- 1 eetlepel halfvolle melk
- stukje ui
- 200 gram rundergehakt
- 4 volkorenbroodjes
Bereiding
- Was de komkommer en rasp de helft er van boven een kom. Pers er 1 teentje knoflook boven uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Meng dit met de yoghurt door de geraspte komkommer en maak de saus op smaak met een beetje peper.
- Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
- Maak de wortel en de paprika’s schoon. Snijd de wortel, de paprika’s en de rest van de komkommer in blokjes of reepjes. Schep dit op de sla.
- Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in stukken. Schenk de melk er over.
- Rasp het stukje ui en pers het overgebleven teentje knoflook erboven uit.
- Meng dit met het geweekte brood en wat peper door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in circa 6 minuten gaar en bruin.
- Snijd de broodjes open en leg er de hamburger tussen. Geef er de yoghurtdip en de groente bij.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
1600 milligram