Getty Images
Het Hollandse haring gerecht
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15
Ingrediënten
- stukje pastinaak
- 1 klein bietje
- olie of groentechips (zakje, supermarkt)
- 8 radijsjes
- ½ bosje dille
- 4 zoute haringen
- 1 eetlepel zure room
- 1 rode appel
Bereiding
- Schil het stukje pastinaak en het bietje en schaaf het in dunne plakjes.
- Verhit een laagje olie in een pannetje en bak hierin de plakjes groente gaar en krokant of gebruik kant en klare groentechips.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Was de dille en houd 4 mooie takjes achter voor garnering. Knip de rest klein.
- Verwijder van de haringen de graat en staartje en snijd de haringen in kleine blokjes.
- Meng de haring met de radijs, wat dille en de zure room.
- Was de appel en snijd hem in 4 parten. Snijd iedere part in smalle plakjes en leg ze in een cirkel op 4 bordjes.
- Strooi er wat dille over.
- Schep daarop het haringmengsel.
- Garneer de haring met de achtergehouden dille en wat groentechips.
- Gebruik evt. een kookring of een conservenblikje zonder boven- en onderkant om mooie rondjes te maken.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum