Haringtartaar met dille en groentechips

Getty Images

Het Hollandse haring gerecht

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • stukje pastinaak
  • 1 klein bietje
  • olie of groentechips (zakje, supermarkt)
  • 8 radijsjes
  • ½ bosje dille
  • 4 zoute haringen
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 rode appel

Bereiding

  1. Schil het stukje pastinaak en het bietje en schaaf het in dunne plakjes.
  2. Verhit een laagje olie in een pannetje en bak hierin de plakjes groente gaar en krokant of gebruik kant en klare groentechips.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak de radijs schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Was de dille en houd 4 mooie takjes achter voor garnering. Knip de rest klein.
  5. Verwijder van de haringen de graat en staartje en snijd de haringen in kleine blokjes.
  6. Meng de haring met de radijs, wat dille en de zure room.
  7. Was de appel en snijd hem in 4 parten. Snijd iedere part in smalle plakjes en leg ze in een cirkel op 4 bordjes.
  8. Strooi er wat dille over.
  9. Schep daarop het haringmengsel.
  10. Garneer de haring met de achtergehouden dille en wat groentechips.
  11. Gebruik evt. een kookring of een conservenblikje zonder boven- en onderkant om mooie rondjes te maken.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum