Getty Images
Lamvlees met kikkererwten en kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram lamslap
- 1 eetlepel olie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje koriander
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blaadje laurier
- 1 klein blik kikkererwten (ca. 250 gram uitlekgewicht)
- 1 blik gepelde tomaten
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het laurierblad en 2½ dl water toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Roer de kikkererwten de tomaten door de soep en warm het geheel nog even door.
- Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
Menusuggestie
Lekker met een sneetje volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
2 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
2750 milligram
Bron
- Voedingscentrum