Getty Images
Eten weggooien? Zonde! Al die restjes kun je verwerken in lekkere gerechten. Maak bijvoorbeeld eens hartige taart van je kliekjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
35 minuten (+ 20-25 minuten baktijd)
Ingrediënten
- 3 plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart
- 1 ui
- restjes groenten (bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, pompoen, courgette, paprika, prei)
- 2 eetlepels boter of olijfolie
- 3 eieren
- 75 ml melk
- 120 gram kaas (kunnen ook verschillende soorten restjes zijn)
- 100 gram restjes gare vleeswaren (kipfilet, ham, spekjes)
- quichevorm ø 18-20 cm
Bereiding
- Laat het deeg ontdooien.
- Maak de ui en de groenten schoon. Snij ze in blokjes of stukjes.
- Bak de ui in 1 eetlepel boter of olijfolie tot het begint te glanzen.
- Voeg de rest van de groenten toe en bak op hoog vuur ongeveer 5 minuten.
- Klop intussen de eieren los met de melk, het zout en de peper.
- Rasp de kaas en snijd de restjes vleeswaren in stukjes.
- Meng de kaas door het eimengsel en het vlees door de groenten.
- Vet de quichevorm in met een beetje boter of olie.
- Bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Verdeel het groentemengsel over de bodem en schenk het eimengsel in de vorm. B
- Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 220 °C in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Tip: restjes vis over? Gerookte zalm of makreel doen het goed in een quiche. Vis uit blik kan natuurlijk ook.
Dit recept verscheen eerder in Plus Magazine februari 2020. Abonnee worden van het blad? Dat doet u in een handomdraai!
Bron
- Plus Magazine