Getty Images
Met ananas en kokos, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stuk witte kool (ca. 300 gram)
- 1 flinke winterwortel
- 100 gram ananasblokjes met siroop
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- Mespunt gemberpoeder
- 1 eetlepel gemalen kokos
Bereiding
- Schaaf of snijd de witte kook in fijne reepjes.
- Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
- Laat de ananas uitlekken.
- Maak een sausje van de ananassiroop, de zure room, de yoghurt, het citroensap en het gemberpoeder.
- Meng het sausje en de ananas door de groente en laat dit een paar uur intrekken.
- Rooster de kokos in een droge koekenpan goudgeel. Strooi de kokos over de salade.
Menusuggestie
Lekker met een gegrilde hamburger en een volkorenbroodje.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels paneermeel, 1 volkoren boterham zonder korst of 1 volkorenbeschuit
- 2 volkoren bolletjes
Ingrediënten over?
Stuk kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
150kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
8 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
120 milligram
Bron
- Voedingscentrum