Hawaiian coleslaw

Getty Images

Met ananas en kokos, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stuk witte kool (ca. 300 gram)
  • 1 flinke winterwortel
  • 100 gram ananasblokjes met siroop
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • Mespunt gemberpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kokos

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de witte kook in fijne reepjes.
  2. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
  3. Laat de ananas uitlekken.
  4. Maak een sausje van de ananassiroop, de zure room, de yoghurt, het citroensap en het gemberpoeder.
  5. Meng het sausje en de ananas door de groente en laat dit een paar uur intrekken.
  6. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudgeel. Strooi de kokos over de salade.

Menusuggestie

Lekker met een gegrilde hamburger en een volkorenbroodje.

Hiervoor heb je nodig...

  •     150 gram mager rundergehakt
  •     1 kleine ui
  •     2 eetlepels paneermeel, 1 volkoren boterham zonder korst of 1 volkorenbeschuit
  •     2 volkoren bolletjes

Ingrediënten over?

Stuk kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
 

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
120 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum