Gezond, makkelijk en betaalbaar!
Getty Images
Deze soep is niet alleen vullend en voedzaam, maar ook nog eens lief voor je portemonnee. Wel zo fijn in deze dure tijden.
Aantal personen
4 - 6
Ingrediënten
- 1000-1200 gram groenten uit het seizoen (eventueel restjes uit de groentela)
- 3 teentjes knoflook
- 2 gedroogde pepertjes (of 1 verse rode peper)
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 200 gram gedroogde rode linzen
Bereiding
- Snij alle groenten in stukjes. Maak de knoflook schoon en snipper deze.
- Verkruimel de pepertjes of snij de verse peper in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de groenten en knoflook ongeveer 10 minuten.
- Doe de pepertjes erbij, het blik tomaten en de linzen.
- Voeg ongeveer 1 liter water, zout en peper toe, breng aan de kook en laat de soep 20-25 minuten koken.
- Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is en proef of er zout en peper bij moet.
Tips
- Nog sneller met een blik linzen (dan is 5 minuten koken voldoende).
- De soep smaakt ook lekker met kikkererwten, kidneybonen of andere peulvruchten. Ook lekker met een klein stukje chorizo of andere pittige worst, dat je in stukjes snijdt en mee bakt.
Dit is een recept van Puur Gezond.