Lekker en simpel: heerlijke pannenkoeken van speltmeel
Getty Images
Als je zin hebt in pannenkoeken kun je natuurlijk een pak mix halen bij de supermarkt waar alleen nog maar melk bij hoeft. Maar wist je dat zelf maken heel eenvoudig is? En lekkerder vinden wij!
Aantal personen
8 pannenkoeken
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 250 gram (volkoren) (spelt)meel
- 1 ei
- 500 ml melk
- 40 gram boter
Bereiding
- Meng het meel met een snufje zout.
- Voeg het ei en de melk toe.
- Klop alles met een garde of een mixer tot een egaal beslag.
- Smelt de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en roer de gesmolten boter door het beslag. Je hebt nu verder geen boter nodig voor het bakken.
- Verwarm de pan daarna goed tot deze heet is en schep met een juslepel 1-2 lepels beslag in de pan en draai de pan rond zodat de bodem bedekt is met het beslag.
- Bak de pannenkoek tot deze aan de bovenkant droog is. Keer de pannenkoeken om met behulp van een spatel. Bak de andere kant snel op hoog vuur.
- Hou de gebakken pannenkoek warm op een bord dat je bovenop een pan met heet water hebt staan. Dek de pannenkoek af met een deksel. Serveer de pannenkoeken met zoete of hartige vullingen.
Tips
- Een pannenkoekenmaaltijd is compleet als je de pannenkoek opgerold serveert, gevuld met ragout, samen met een salade.
- Serveer de pannenkoek eens met plakjes brie, walnoten en honing. Lekker met een rucolasalade.
- Bak wat meer pannenkoeken en bewaar de pannenkoeken in de koelkast voor het ontbijt of de lunch van de volgende dag. Of vries ze in.
Dit is een recept van www.puurgezond.nl