Heerlijk herfstige comfort food
Getty Images
Zelf pittige bonensoep maken? Met dit recept zet je snel een lekkere soep boordevol groente en peulvruchten op tafel. Heerlijk herfstig comfort food op natte, frisse dagen.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 2 preien
- ½ knolselderij
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 blikje of pot maiskorrels (300 ml)
- 1 blik of pot bruine bonen (800 ml)
- 500 ml groentebouillon
- 2 tomaten
- ½ groene peper
Bereiding
- Pel en snipper de uien. Maak de bleekselderij schoon en snij deze in blokjes.
- Maak de prei schoon en snij deze in ringetjes. Maak de knolselderij schoon en houd wat loof achter. Snij de knolselderij in blokjes.
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, bleekselderij, prei en knolselderij ongeveer 3 minuten.
- Voeg de mais en de de bruine bonen met vocht en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten doorkoken.Snij de tomaten in blokjes en kook deze een paar minuten mee.
- Snij intussen het loof fijn. Snij de groene peper in ringetjes (eventueel zaadlijsten eerst verwijderen). Breng de soep op smaak met peper.
- Garneer met peperringetjes en het loof.
- Serveer de soep bijvoorbeeld met stokbrood.
Tip
Zit er geen loof aan de knolselderij? Garneer dan met fijngeknipte platte peterselie
Dit is een recept van Puur Gezond.